Jerusalemskirken - med hjerte, hoved og hænder
Se nyhedsbrevet i browser

Nyhedsbrev april 2022

Vigtig henvendelse fra finansudvalget

Kære medlemmer og venner af Jerusalemskirken  
At være en del af Jerusalemskirken giver mulighed for at deltage i mange arrangementer hver uge; gudstjenester, familiegudstjenester, spejder, gospel, smågrupper og mange mange andre arrangementer. Kirken i Rigensgade danner sammen med de ansatte og de mange frivillige rammer om oplevelser indenfor mange forskellige genrer.   De fleste af kirkens arrangementer kan man komme til uden at betale særskilt - men de er ikke gratis. Kirken er et gammelt hus, som koster i daglig drift og vedligehold.
 
De mange aktiviteter koster også penge, ligesom de ansatte skal have løn. Og som frikirke er der kun et sted at hente pengene - blandt medlemmer og venner.   Vi opfordrer alle til at give generøst til kirkens arbejde. De penge, vi samler ind på den måde, er fundamentet for at vi kan gøre alle de ting, vi gerne vil. Samtidig opfordrer vi til, at du giver et fast beløb hver måned. Det gør det nemmere for dig, hvis du laver en fast overførsel. Og det giver menigheden mulighed for at langtidsplanlægge med ro i sindet.  
 
Tommelfingerreglerne for hvor meget man MINDST bør give er 1,6 % af ens indkomst, dog minimum 500 kr. om måneden. Det er klart at hvis du er under uddannelse, pensionist eller på andre måder står uden for arbejdsmarkedet, kan de 500 kr. fraviges. Se nærmere nederst i denne mail for teknikken omkring dette.  
 
Kirkens finansudvalg vil i 2022 gøre en indsats for at få flere til at give mere.  
Hvis du allerede giver et fast beløb hver måned Overvej om det er muligt for dig at øge din betaling.  
Hvis du allerede giver lejlighedsvist Få lavet en aftale om fast overførsel hver måned.  
Hvis du aldrig eller kun sjældent giver Få lavet en aftale om fast overførsel hver måned.  
 
Du kan selv gå i din netbank og oprette en aftale om fast overførsel hver måned. Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte din bank eller kontaktnavnene sidst i denne mail.   Vi håber, at vi med denne mail har motiveret dig til at give mere og beder dig kontakte kassereren for at få sat det praktiske i værk. Du er også meget velkommen til at henvende dig til Finansudvalget eller kassereren, hvis du vil spørge om noget eller kommentere denne mail.
 
Hvis vi ikke hører fra dig, vil vi tillade os at vende tilbage til dig i løbet af foråret.  
Mange hilsner  
Finansudvalget
Mads Kamp Hansen (formand), 2632 1385
Tommy Laursen, 2578 3863
Lene Maak
Jørgen Thaarup (præst)
Béatrice Wittlinger (kasserer), 5012 2844  
 
Hvorfor 1,6 %? De 1,6 % er sat ud fra en tankegang om at sidestille betalingen med kirkeskatten i folkekirken, som metodister ikke betaler. Når satsen er højere end den almindelige kirkeskat, skyldes det, at man får fradrag fra SKAT, når man indbetaler til Metodistkirken. Dine betalinger til kirken registreres af kassereren og opgives hvert år til SKAT som “gaver til foreninger”, der er fradragsberettiget. Der findes to ordninger, man kan bruge. Langt de fleste bruger ordningen, hvor man årligt kan få fradrag for 17.200 kr. (2022-niveau). Hvis du betaler mere end det beløb, skal du indgå en såkaldt forpligtelseserklæring, for at få fradrag for hele beløbet.  
 
Hvad vil vi bruge pengene til? På det netop overståede menighedsmøde var der tilslutning til en plan om at se på den præstelige betjening over de kommende år. For at kunne tiltrække den rigtige præst vurderer vi at en god bolig centralt i København er afgørende. Der skal derfor i de kommende år bruges penge på renovering. Samtidig vil vi gerne opretholde det nuværende aktivitetsniveau og bringe menighedens udgifter og indtægter i balance. Vi har derfor brug for at øge vore indtægter med ca. 250.000 kr. årligt.