Jerusalemskirken - med hjerte, hoved og hænder
Se nyhedsbrevet i browser
Kirke med hjerte, hoved og hænder
 

Nyhedsbrev november 2022

Alle Helgen - savn og taknemlighed

I den nordvestlige del af Odense kan man besøge den gamle landsbykirke Pårup Kirke og beundre denne smukke hvidkalkede middelalderkirke med de røde tage og de høje gavle. Rundt om kirken breder en af landets smukkeste kirkegårde sig ned fra den bakketop som kirken er bygget på. Der er smukt anlagte terrasser og plæner. Der er et afsnit med tætvoksende træer og en hel lille sø for foden af bakken. Det hele holdes med revne gange og sirlig omhu af dygtige kirkegårdsansatte. Min farmor og farfar ligger begravet der. Det gør min far også, og min mor har annonceret, at hun vil begraves der også. Jeg besøger min fars grav med mellemrum og nyder stedets skønhed. Jeg tænker på min far, og alt det gode han har betydet for mig. Det er ikke nogen givet ting, at man mindes sine nærmeste med taknemlighed. Ikke alle forældre var gode og kærlige, ikke alle børn gav deres forældre anledning til glæde. Livet er en rodet affære, og meget kunne have været bedre. Når vore kære ikke er hos os mere er der ikke mere der kan gøres – det blev som det blev. Så må vi finde fred med minderne. Lykkelig den der kan huske det gode og opleve savn og taknemlighed. Søndag d. 6. november er det Alle Helgen, en dag til at mindes. I gudstjenesten læser vi navnene på dem der er døde siden sidst, og vi tænder lys for dem.
Du kan også tænde et lys for dem du vil mindes.
Velkommen i kirke

Torsdagstræf d. 3 november

Onsdagstræf er flyttet til torsdage og skifter derfor også navn.
 
Har du fri i dagtimerne? Så er der Torsdagstræft d. 3. november kl. 11.00 i kirkens café. Ole Birch holder bibeltime og vi spiser vore madpakker sammen. Alle er velkomne til fællesskabet.

Gudstjenester i oktober

Søndag d. 6. kl. 11.00 Alle Helgen
Tekst: Dan. 7, 1-3, 15-18 & Luk. 6, 20-31.
Prædikant: Ole Birch
Organist: Kirsten Fredsby
Indsamling til Metodistkirkens Børne- og Ungdomsforbund
 
Søndag d. 13. Kl. 11.00
Gospelgudstjeneste
Tekst: Hag. 1, 15b-2, 9 & Luk. 20, 27-38.
Prædikant: Jørgen Thaarup
Musik: Revelation Gospel Choir.
Søndag d. 20. kl. 11.00
Lovsangsgudstjeneste
Tekst: Es. 65, 17-25 & Luk. 21, 5-19.
Prædikant: Ole Birch
Musik: Lovsangsbandet.
 
Søndag d. 27. Kl. 10.00
Familiegudstjeneste
Jesus bliver født

Familiegudstjeneste - Jesus bliver født

Søndag d. 27. november kl. 10.00
Første søndag i advent mødes vi igen kl. 10.00 til familiegudstjeneste.
 
Det skal selvfølgelig handle om Jesu fødsel denne søndag. Det bliver fortalt bibelhistorie om dengang i Betlehem da Josef og Maria måtte sove i en stald og Maria fødte det lille Jesusbarn. Vi skal lege beretningen ind i hjertet ved hjælp af sjove aktiviteter. Der bliver også julesange og et voksenhjørne. 
 
Bagefter er der dejlig brunch i caféen. Kom, og tag nogle venner med.

Hjælp - vi fryser!

I Café Den Varme Stue kan vi tænde for varmen, servere en kop varm kaffe, tilbyde et varmt bad og selvfølgelig tilbyde masser af hjertevarme. Så det er altså ikke fordi, vi fryser i caféen. Men nogle af vores gæster fryser, når de forlader caféen.
Nogen af dem, fordi de lever på gaden og har brug for masser af varmt tøj. Andre gæster får ikke vasket eller har ikke råd til at købe nyt, når der går hul på albuen. Heldigvis kan vi i Café Den Varme Stue også hjælpe med den slags – og du kan hjælp os.
Vi uddeler meget forskelligt tøj – og for tiden er det særligt varmt tøj, der efterspørges. Men vi kan også bruge andre ting. Vi mangler herrebukser – ikke alt for store, sko og støvler, der har nogle kilometer tilbage, særligt i størrelserne 40-45, sweatre, t-shirts, huer og undertøj. Har du noget liggende, som er en forkert farve, er slidt på knæene eller hvor størrelsen har ændret sig, så tager vi gerne imod det i Café Den Varme Stue – så lover vi, at det får nyt liv. Det skal blot være rent og uden huller.  
Kig gerne forbi i caféens åbningstid, som er alle hverdage fra 9-14 (se centralmissionen.dk for ændringer i efterårs- og vintersæsonen), eller ring til caféleder Steen på 29854462 – så laver vi en aftale. På forhånd tak for hjælpen og for gode donationer.

Menighedsnyt

Mærkedage
Lise Nyhus, Borgm.Fischers Vej 2, 2000 F, fylder 70 år den 7. november.
Hjertelig tillykke