Jerusalemskirken - med hjerte, hoved og hænder
Se nyhedsbrevet i browser
Kirke med hjerte, hoved og hænder

Ekstra nyhedsbrev december 2023

Glade givere - nyt fra finansudvalget

Kære medlemmer og venner af Jerusalemskirken. 
Her i årets sidste måneder er det også tid til at tænke på menighedens økonomi, så vi i fællesskab kan komme i mål med 2023. Ligesom resten af verden, er menighedens økonomi også påvirket af de højere priser. Samtidig oplever vi at bidragene falder en smule. Det skulle gerne gå den anden vej. Samlet ser vi ind i, at vores i forvejen trængte økonomi bliver endnu mere trængt. Vi står i de kommende år overfor store udgifter til bl.a. renovering af lejlighederne i Stokhusgade. Vi har endnu økonomiske muligheder til at gøre dette - men snart ikke mere.
 
Hvis du har en ordning med en fast procentdel af din indkomst, bliver dit bidrag løbende forhøjet. Hvis du har en ordning med et fast beløb, som ikke er blevet opskrevet for nyligt, opfordrer vi til at du hæver dit bidrag med 10 %.   Mange bruger faste overførsler til at bidrage til menighedens økonomi. Det er en ordning Finansudvalget gerne ser brugt meget, da det giver løbende indtægter og større sikkerhed for budgettet. Hvis du ikke allerede får din bank til fast at overføre et månedligt beløb, kan du aftale det med dem eller selv ordne det i din Netbank.
 
Som frikirke er vi helt afhængige af frivillige bidrag. Hvis du ikke allerede giver noget i dag, vil vi opfordre dig til at begynde. Som et pejlemærke for, hvor meget du mindst bør betale, anbefaler menighedsrådet 550,- kr om måneden. Pensionister og studerende kan betale mindre. Bidragene går til menighedens drift, så jo mere du kommer, desto mere får du for pengene :-)
 
I forhold til SKAT, er der flere muligheder for at du kan få fradrag:  Bidrag op til 17.700 kr. årligt: Hvis du indbetaler op til 17.700 kr., kan du få fradrag for dette beløb.  Bidrag over 17.700 kr. årligt Du kan have en ”Forpligtelseserklæring”, hvor du binder dig til at betale et fast beløb eller et beløb afhængig af din indkomst. Aftalen løber i 10 år. Du kan få en aftale, ved at henvende dig til kassereren, som også kan vejlede dig ift. hvilken ordning, der passer dig bedst. Kassereren indberetter dit årlige bidrag til SKAT, så du kan fradrage det i din skattepligtige indkomst.   
 
Du skal markere dit bidrag tydeligt med navn eller medlemsnummer, så kassereren kan indberette beløbet til SKAT. Indbetaling kan ske både ved kuverter til kollekten, MobilePay eller bankoverførsel. For begge ordninger gælder, at beløbet skal være indbetalt inden nytår for at kunne fradrages.
 
Du er velkommen til at kontakte kasserer, Beatrice Wittlinger for nærmere oplysninger. Du kan også kontakte Beatrice for oplysninger om hvor meget du har betalt i år. Bank konto nr. 4180 - 4360214079 MobilePay 50549  Menighedens kasserer: Beatrice Wittlinger tlf. 35109065, e-mail: beatricewittlinger@gmail.com.
 
Finanskomiteen ønsker alle god jul og godt nytår med tak for alle bidrag i det forgangne år. 
På finansudvalgets vegne
Mads Kamp Hansen